22 Nisan 2013 Pazartesi

FNC Ayrımcılık Mı Yapıyor ?



İki gün önce Netizenbuzz'da dolanırken şu yazı gözüme çarptı.İçimdeki Pri'ye engel olamayıp çevirdim.:D Lütfen Boiceler yanlış anlamasınlar burada yüklenilen taraf CN Blue değil FNC şirketidir.Yazının buradan sonrası sadece çeviri.Kendi düşüncelerime yer vermedim.



Bildiğiniz gibi FT Island FNC Entertainment ‘ın çıkardığı ilk grup.Daha sonra CN Blue,AOA ve Juniel de aynı şirketten debut yaptı.Çoğu kişi şirketin sanatçıları arasında yaptığı ayrımcılıktan haberdar değil.Bu yüzden bir fan olarak,bunları yazma ihtiyacı hissettim.

v  CN’in 1 milyonluk sahnesi FT’nin Budokan konserinden kazanılan parayla yapıldı.Sahnenin asıl tasarım fikri yıllar önce Minhwan’ın anne-babası tarafından verilmişti ama bu fikir CN Blue sahnesi için kullanıldı.

v  2010 Gayo Daejun’da CN Blue üç performans sergilerken FT sadece bir performans sergiledi.

v  CN Blue debut yapmadan hemen önce şirket FT Island eşyaları çıkarmaya başladı.Primadonnalar da bir şeyin farkında olmadan bunları aldılar.Birkaç ay sonra CN debut yaptı…

v  FNC FT’nin Japonya’daki  başarılarıyla ilgili  Budokan konser biletlerinin iki dakikada satılması dışında bir yazı yayınlamadı…Ama CN’in major debutı için birçok yazı yayınladı.

v  Oh Won Bin’in gruptan ayrılmadan önceki son konseri Japonya’da yapıldı.(Bu Prileri en çok kızdıran şeylerden biri.)

v  2NE1’ın Japonca debut albümleriyle Orican Chart’ta 1. olan ilk Koreli grup oldukları hakkında yanlış bir yazı yayınlandı.Priler bunun düzeltilmesi için FNC’ye başvurdu ama onlar hiçbir şey yapmadı.Bu yüzden FT’nin rekoru da unutulmuş oldu.Aslında FT Island Daily Oricon Chart’ta  debut albümleriyle 1. olan ilk grup.

v  FNC FT’nin official sitesini güncellemiyor.Bu yüzden Primadonnalar FT showlarda var mı yok mu diye tv kanallarının yayın akışına bakmak zorundalar…

v  FT’nin ‘’ Wish’’ promosyonları sırasında Priler şirketi arayıp binlerce istek gönderene kadar bir tane bile imza günü yapılmadı.Ama CN için comebacklerinden bir hafta sonra imza günü düzenlendi….

v  FNC hala FT’nin reklam filminin neden iptal edildiğiyle ilgili bir açıklama yapmadı.

v  2009 Gayo Daejun için aslında Hongki sunuculuk yapacaktı ama şirket görevi sunuculukta hiçbir deneyimi olmayan Yonghwa’ya verdi.Prilerin bu sunucu  değişikliğinden program yayınlanana kadar haberi olmadı….

v  FT tarafından yazılan ve bestelenen şarkılar sadece Japonya’da yayınlandı.(ki Korece söz ve besteleri de var).CN ise ilk albümlerinden beri kendi şarkılarını yayınlıyor.

v    Hongki 2008 Gayo Daejun’da ses çatlamasından dolayı birçok eleştiri aldı.Ve hasta olmasına rağmen FNC bunlara karşı Hongki’yi korumadı.Gayo Daejun’a kadar birçok konsere çıkmıştı ve ses tellerinde nodül vardı.Diğer üyeler de ses sistemi yüzünden sorun yaşadılar ama FNC bunun için de hiçbir şey yapmadı.Her şeyi Primadonnalar ve Hongki açıklamak zorunda kaldı.

v  Minhwan dizi çekimlerindeyken FNC hala onun için Japonya aktiviteleri düzenledi(para için desek daha doğru).Minhwan sonunda yorgunluktan bayıldı ve acile kaldırıldı.

v  I Wish promosyonları sırasında FT kaza geçirdi.Üyeler hafif de olsa yaralandı fakat FNC bununla ilgili hiçbir açıklama yapmadı…

v  CN Blue comebacklerini kendi şarkılarından oluşan bir albümle yaptı(I’m Sorry) Primadonnalar FT’nin de aynı şeyi yapabilmesi için şirkete yalvardılar ve sonunda dördüncü albüme FT’nin  altı şarkısı kondu.Ama hala çıkış parçalarının kendi bestelerinden biri olmasına izin verilmedi…

v  Comebackler sırasında FT neredeyse hiç  tv showuna katılmadı…CN ise comeback yapar yapmaz grup olarak birçok showa katıldı.

v  FT FNC’nin sadece ilk grubu değil,şu anki konumunu ve kazanmakta olduğu parayı  borçlu olduğu grup.Anlaşma süresi bittikten sonra üyeler şirketle tekrar anlaşma imzaladılar.Sizce böyle bir muameleyi hak ediyorlar mı ?

Geçelim yazıyla ilgili yorumlara :

‘’Bir arkadaşım Primadonna ve durum gerçekten ciddi…Onlar sahne kostümlerini bile paylaşmak zorundalar.’’

‘’FT Island başka bir şirket bulmalı.’’

‘’Fanları bile değilim ve bu beni hasta ediyor.’’

‘’Bir CN Blue fanı olarak üzgün hissediyorum…umarım FNC durumu düzeltir.’’

‘’FT ‘yi para robotları olarak görüyorlar.’

‘’Bunlara bile gerek yok,tek bakışta şirketin FT’ye ve CN’e farklı davrandığı belli oluyor.’’


İşte böyle.Hep FT'ye haksızlık yapıldığını düşünmüşümdür zaten.Sanılandan çok daha başarılı,yetenekli,eğlenceli (daha bin tane sıfat sayabilirim :D) bir grup.İlk fanı olduğum grup olmalarındna dolayı da benim için ayrı bir yerleri var.Umarım şirket söz verdiği gibi tamamen FT'nin kendi şarkılarından oluşan bir albüm yayınlar ve doğru düzgün tanıtım yapar.

Meraklı Melahatlere not : CN Blue dinlerim,antiliğim neyim yoktur yani :D Ama fanları mıyım ? Hayır.Çok seviyor muyum ? Hayır.FT Island'ı onlarla karşılaştıramam bile ki bu bence çok normal.Eminim birçok Boice de CN için aynı şeyi söyler.

Birkaç FT şarkısı paylaşayım da öyle gideyim,modunuza göre seçin dinleyin.Hadi görüşürük ! :D 

Neşeli mod -------------------->  Bing Bing Bing

Aşk acısı modu :D -------------->  Don't Love

Ne mutluyum,ne üzgünüm diyenler için nötr mod -------------> Your Words

Pamuk şeker modu -----------------> I Confess , First Kiss

*Ben neşeli modu seçiyorum :3 Aylar sonra blog güncellemişim benden mutlusu mu var dimi ama şldglkj :D 






2 yorum:

  1. pıçahlanmamak için yorum yapıyorum :)bende hep düşündüm bu ayrımcılığı ama işte dile getirememiştim FT Island benim ilk göz ağrılarımdan biridir oh won bin ayrılınca pek ilgilenemedim onlarla benim sessiz prensim olmayınca eksik geliodu bana grup ama cidden onların şarkılarının verdiği duyguyu hiç bir grup veremez ve şirket bir an önce yaptıklarının farkına varıp FT Islanda hak ettiği değeri vermeli illa gelip oraya o şirketin saçını başını mı yolalım

    YanıtlaSil
  2. Demek tehditlerim işe yaradı nihahah :D Ahh Won Bin hala FT biasım bana grubu sevdiren üye oydu.Gruptan ayrıldığını öğrendiğimde yıkılmıştım ben de bir süre takip etmeyi bıraktım ama özüme dönmem çok sürmedi :D
    Duygu konusunda da katılıyorum en mutlu anımda bile bir FT şarkısı beni ağlatabilir.Bu etkiyi yaratabilen nadir gruplardan biri^^ Teşekkürler yorumun için :)

    YanıtlaSil